Založ si blog

Ženy chcú zlých chlapov

Popísať ideálneho muža sa nedá. To je jasné. Pretože každá žena chce niekoho iného. Jedna dlhovlasého, jedna prísne krátkovlasého, jedna elegantne oblečeného biznismena, iná takého, čo svoj nespútaný život dáva najavo na sebe iba ledabolo nahádzanými vecami, no i tak pôsobiacimi akosi upravene a štýlovo. Lenže každá, skutočne každá by chcela muža, ktorého jednoducho „skrotí“.

A tam spočíva i celý problém dobrých chlapcov. Tam sú korene onoho povestného a nelichotivého ženského povzdychu – všetci chlapi sú svine.

Dobrí chlapci totiž existujú. Zámerne používam slovo chlapci, pretože väčšina z nich existuje skutočne iba do istého veku. Ani oni totiž nedokážu na svoju vyvolenú čakať večne a aj oni si po čase všimnú, ako to na svete chodí. Darmo tí chalani žijú v predstave, že raz stretnú peknú, milú, sympatickú, všetkým sa páčiacu a ešte aj dobrú dievčinu, ktorá ich bude chcieť, keď všetky pekné a dobré skončia v partiách chalanov túlajúcich sa bezcieľne mestom (pokiaľ teda za cieľ nepovažujeme najbližšiu večierku s predajom alkoholu). Dobrí chalani, tí, ktorí nekladú posedenia s kamarátmi nad stretnutie s láskou, tí, ktorých netreba zháňať celý týždeň, len aby ste sa im vôbec dovolali, tí, ktorí majú na vaše podivné dievčenské problémy čas aj o druhej v noci a v prípade potreby by oľutovali rodinné oslavy, účasť na akomkoľvek športovom podujatí či festivale, na ktorý čakali celý rok, kvôli vašej potrebe byť s ním, sú totiž častokrát mimo zorného poľa dievčat. Nevyžarujú auru typu „skroť si ma!“, a tak si dievčatá vravia, že tento ich predsa len počká a ak sa minú tí zlí, ktorých krotiť treba, raz sa k nemu vrátia. Ibaže, smola! Lebo aj medvedíkovia (medvedíkovia v najlepšom zmysle slova) sa tiež jedného dňa nahnevajú na celý svet a povedia si dosť. Stanú sa takými istými ako zvyšok mužskej populácie a začnú si zakladať predovšetkým na svojom vlastnom živote a vlastných potrebách. A ani sa im v konečnom dôsledku niet čo čudovať…

V dievčatách a ženách je to jednoducho zle zakódované. Hoci sa vraví, že loviť potrebujú muži, obávam sa, že v tomto smere to platí aj pre ženy. Ony chcú totiž chlapca či muža, ktorý je nepolapiteľný, vzdialený, žiadaný, uchvátený svojimi záľubami, obľúbený svojimi kamarátmi, pohltený vášňou pre prácu (z čoho vyplýva aj zreteľná šanca, že zarába alebo raz bude zarábať celkom slušnú sumu), muža, ktorý žije svoj divoký a nespútaný život, a do ktorého mu ona – žena – raz vpadne a celý mu ho zmení. Od základov. Prosto, skrotí ho.

Ibaže títo muži sú neskrotiteľní. Akokoľvek je pekná predstava, že sa vám to podarí, akokoľvek jej realizáciu viete dokladovať ľudovými rozprávkami, akokoľvek veľmi by ste to chceli, nejde to. Muž s tým všetkým, s čím ste si ho pôvodne vybrali a s čím všetkým ho vo vzťahu nenávidíte, zostane presne takým istým, akým bol. Zbytočne mu budete vysvetľovať, že teraz je dôležitá dovolenka s vami a nie pravidelný rafting s kamarátmi, zbytočne budete chystať sviečky k romantickej večeri, keď on sa zabudne pred polnocou v práci, zbytočne budete spomínať dobrý film v kine, ak sa práve koná významný zápas, ktorý musia s partiou náležite zapiť. Smola, chceli ste takého, akého máte, len teda, neskrotili ste ho, lebo to sa nedá.

A potom, ak vám napadne vrátiť sa k vášmu macíkovi, k tomu, ktorý vám kedysi písal pravidelne správy a mal na vás čas, hoci vy ste si skôr želali presný opak, utrpíte ťažké sklamanie, lebo macík je už buď zadaný, alebo ešte pravdepodobnejšie, žije podobný život ako váš súčasný.

V istom veku je už celkom daromné dobrých mužov hľadať (aj keď, výnimky stále existujú), no ak máte dcéru alebo kohokoľvek vo veku, ak sa dá v jej zmýšľaní spraviť ešte náprava, aspoň sa o to pokúste. Napríklad iba tým, že jej po každej rozprávke alebo romantickom filme poviete, že tak to v živote nechodí, že jej po každom povzdychu nad plagátom vyšportovaného divocha pripomeniete vyššie uvedenú realitu. Možno postačí, ak jej odporučíte nahliadnuť do manželských vzťahov vo vašom okolí. Šanca, že svoj náhľad zmení a konečne odpíše „pôjdem s tebou von“ tomu, čo mu dosiaľ nevenovala pozornosť, je síce malá, ale je. A za pokus to stojí.

Neviem, ako to chodí v prírode a či tieto loviace praktiky skrátka k životu patria, no tých, čo by môj článok považovali za zúfalý výkrik nad manželom, ktorého som už zopár dní nevidela kvôli adrenalínovým atrakciám s kamarátmi či vysoko nasadenému pracovnému tempu, musím sklamať. Môj manžel patrí do skupiny macíkov, ktorých som našťastie odchytila v správnom čase. O tých iných mužoch viem hlavne preto, že rada počúvam druhých ľudí a rada hľadám dôvody možnosti nápravy ich problémov. (A pretože myšlienky v mojej hlave neviem jednoducho vypnúť. :))

„Seriálová“ reklama

19.07.2013

Mám rada inovatívne nápady. Mala som rada aj Búrlivé víno. Áno, používam minulý čas, pretože sa mi páčila iba prvá séria, ktorá mala zostať jedinou. Mal to byť seriál v duchu telenovely alebo v duchu klasiky československej seriálovej tvorby, ucelený príbeh, ktorý má hlavu aj pätu, začiatok aj koniec. Aspoň podľa mňa. Nazdávam sa totiž, že akékoľvek umelé [...]

Možno by pomohlo zaviesť nám cenzúru. . .

02.12.2012

…cenzúru na reklamy, cenzúru na zahraničné filmy, o zahraničných televíznych programoch ani nehovoriac. Skrátka, zaviesť cenzúru na všetko, čo nám pripomína, že by sme niečo naviac mohli chcieť, že by sa nám čosi nové a drahšie páčilo. Iba tak je možné, že by sme prestali my, Slováci, obsadzovať popredné priečky v hitparáde pesimistickosti. Prečo sme vlastne [...]

O francúzskej a izraelskej minerálke. . .

03.10.2012

Chcela som si v práci kúpiť minerálku. V našom bufete. Chcela som si kúpiť slovenskú minerálku, keďže si o slovenských minerálkach naozaj myslím, že sú kvalitné Pani v bufete sa na mňa zachmúrene pozrela a oznámila mi, že slovenskú vodu nemajú, ale majú nejakú francúzsku a izraelskú, vraj veľmi dobrú, že mám skúsiť. Odmietla som s tým, že sa teda vrátim [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 261995x
Priemerná čítanosť článkov: 3082x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy