Založ si blog

Viem, prečo máme toľké (ne)zmyselné televízne show. . .

Mohlo by sa nesprávne zdať, že človek sa pri čítaní ženských časopisov intelektuálne nevzdeláva, že mu to nerozširuje obzor jeho politického, hospodárskeho a ekonomického myslenia, že sú to len také „žvásty“, na míle vzdialené od rozvoja ducha. Veru, opak je pravdou!

Mala som teraz nejako viac času. Alebo skôr, nemohla som v noci spať, a tak som listovala v starších výtlačkoch mojich ženských žurnalistických skvostov a jeden nový kus som si i prikúpila.

Na blogu som sa niekoľkokrát okrajovo pýtala, odkiaľ má istý okruh ľudí také nadpriemerné príjmy, kde niektorí jednotlivci berú peniaze na luxusné vily, autá, jachty, na dovolenky v prostredí, ktoré by som ťažko hľadala na mape, na bežné nákupy v Miláne, New Yorku, jednoducho, na taký bežný život na vysokej nohe. A zrazu to viem! A to, vďaka ženským časopisom!

Tie články v Eve, Emme, La femme atď. sú prirodzene prvoplánovo o niečom inom – sú to tipy na dovolenky vo (vraj) vychytených destináciách, rozhovory s (vraj) celebritami, reportáže z miest, kam by chceli mnohé dámy (vraj) nahliadnuť, nápady, ako si (vraj) zaručene vylepšiť na leto telo a (vraj) na 100% zbaliť toho (vraj) pravého chlapa. Možno pod vplyvom nočného myslenia, ktoré sa postupne dostávalo do hladiny alfa, som si pri čítaní veľmi jasne uvedomila, že na Slovensku máme celý rad anonymných finančných žralokov, vplyvných mužov venujúcich sa nemedializovaným činnostiam, veľa žien, ktoré si svoje peniaze „tvrdo“ odmakajú i ozrutné množstvo majiteľov, vlastníkov, spoluvlastníkov či minimálne šéfov slovenských pobočiek čohokoľvek. A to sú tí, oní, čo nám peniažky zo štátnej kasy papajú.

Len stále nerozumiem, prečo ich voláme smotánka, prečo im venujeme toľko priestoru a času nielen v týchto, ale i v denných periodikách, prečo sa radšej nepozrieme na pôvod peňazí, ktoré vlastnia, prečo sa nezamyslíme nad tým, odkiaľ na to všetko vzali, nakradli, kde sa im to zrodilo pod rukami? Toto nie je zo závisti, toto je z hnevu, pretože si stále myslím, že práca mnohých remeselníkov a robotníkov prináša pre spoločnosť oveľa viac osohu ako príživníctvo mnohých „vážených“ tvárí, ktoré sa – cez šmelinárčenie za socializmu, pokrytectvo po revolúcii, klamstvá, podvody, predaje slovenského cudzincom, schopnosť spojiť sa aj s čertom pre vlastný zisk alebo len vďaka vplyvným rodičom – dostali k balíkom s neuveriteľnými ciframi a teraz od rozkoše a z pocitu vlastnej dôležitosti nedovidia ďalej ako… na vlastné zrkadlo.

Takisto vďaka ženským časopisom viem (a tento raz práve vďaka Tamare Heribanovej, ktorá vo svojom článku aj pre menej chápavé čitateľky niekoľkokrát jasne zdôraznila, že toto nie je návod na lepší život, ale skôr varovanie), prečo máme toľké reality show, toľké nepozerateľné projekty, toľké mrazivo zlé relácie hľadajúce tváre, telá a čojaviemčo pre (vraj) senzácie chtivých divákov. Lebo tu máme veľa luxusných spoločníčok, veľa dievčat a žien, ktorým za ich dvojhodinové denné službičky vplyvným (vraj veľmi vplyvným) pánom už nestačia peniaze, ale túžia po mieste na titulke časopisu, po vlastnej televíznej relácii alebo aspoň po druhoradej úlohe v ktoromkoľvek slovenskom seriáli. A tak sa tí páni, keďže sú vplyvní, musia veľmi snažiť. Musia oslovovať, jednať a spoluprodukovať televízne braky, míňať peniaze z nabalených účtov do odpadu, aby svoje slovo muža dodržali, aby svoju hviezdu dostali tam, kam podľa nich patrí, aby umožnili svojim malým i veľkým kur…tizánam splniť si sny.

Pripomína mi to hnoj. Taký pravý dedinský, v ktorom je nahádzané jedno cez druhé, niečo zapáchajúce viac, niečo menej, všetko však hnilé a nepotrebné… aha, ospravedlňujem sa, tomu dedinskému hnoju, lebo ten aspoň slúži na zúrodnenie pôdy, kým ten druhý… škoda slov!

„Seriálová“ reklama

19.07.2013

Mám rada inovatívne nápady. Mala som rada aj Búrlivé víno. Áno, používam minulý čas, pretože sa mi páčila iba prvá séria, ktorá mala zostať jedinou. Mal to byť seriál v duchu telenovely alebo v duchu klasiky československej seriálovej tvorby, ucelený príbeh, ktorý má hlavu aj pätu, začiatok aj koniec. Aspoň podľa mňa. Nazdávam sa totiž, že akékoľvek umelé [...]

Možno by pomohlo zaviesť nám cenzúru. . .

02.12.2012

…cenzúru na reklamy, cenzúru na zahraničné filmy, o zahraničných televíznych programoch ani nehovoriac. Skrátka, zaviesť cenzúru na všetko, čo nám pripomína, že by sme niečo naviac mohli chcieť, že by sa nám čosi nové a drahšie páčilo. Iba tak je možné, že by sme prestali my, Slováci, obsadzovať popredné priečky v hitparáde pesimistickosti. Prečo sme vlastne [...]

O francúzskej a izraelskej minerálke. . .

03.10.2012

Chcela som si v práci kúpiť minerálku. V našom bufete. Chcela som si kúpiť slovenskú minerálku, keďže si o slovenských minerálkach naozaj myslím, že sú kvalitné Pani v bufete sa na mňa zachmúrene pozrela a oznámila mi, že slovenskú vodu nemajú, ale majú nejakú francúzsku a izraelskú, vraj veľmi dobrú, že mám skúsiť. Odmietla som s tým, že sa teda vrátim [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 261999x
Priemerná čítanosť článkov: 3082x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy