Založ si blog

Čím zaujať nádejného partnera/nádejnú partnerku?

Z vlastného záujmu som si spravila malý prieskum. Neoslovila som veľký počet respondentov (bolo ich približne 40), takže na odbornú vedeckú prácu sa so svojimi závermi nechystám, no myslím, že moje výsledky by bolo škoda zatvoriť len tak do šuplíka, a preto verím, že tu na blogu aspoň trochu čitateľom pomôžu. (Hoci mnohé z nich pravdepodobne len potvrdili to, čo ste si vy sami už nejaký čas mysleli. Ale čo ak nie?)
Oči
Áno, oči. Nech to vyzerá akokoľvek nepravdepodobne, skutočne väčšinu mužov na ženách zaujmú oči. Mali by vraj byť hlboké, zaujímavé alebo tajomné a najmä s iskrou, jedným slovom – pekné. (Uvedomujem si, že slovo pekné, je veľmi široký pojem, ale zase, priznajme si, nemôže sa každému páčiť jeden a ten istý typ, to by sme sa tu na svete všetci pobili).
Postava
Je to tak. Postava zaváži. Vieme to všetci. Posilňovne by inak neboli plné ľudí a neobjavovali by sa stále nové a nové spôsoby chudnutia. Ženám sa páčia mierne vyšportovaní muži so zdravo sebavedomou chôdzou, mužom zase ženy so správnymi krivkami. To však ani zďaleka neznamená, že hneď treba utekať k plastickému chirurgovi. Muži sú veľmi svojrázni a mnohokrát to, čo ženy považujú za mínus, oni vnímajú ako plus. (A ak sa niekomu nepáčite takí, ako ste, nepatríte k nemu. Pravá láska žiadne umelé zásahy nepotrebuje!)
Detaily
Niektorí opýtaní hovorili o rukách. Iní si všímali iba nechty, hlavne ich upravenosť a čistotu. Podaktorí sa sústredili na detaily tváre, ako sú obočie či pehy. Mnohí muži si všímajú na ženách topánky. A viaceré ženy pozorujú mužov od pása dolu, celých, ale zozadu. Nuž, nie vždy treba dbať iba na ukážkovo napnutý biceps alebo vhodne nastajlovaný výstrih. Pohľad vášho nádejného partnera môže skočiť úplne inam.
Mať sa o čom rozprávať
Sú situácie, keď vám nič z vyššie menovaného nepomôže a keď aj človek s neideálnymi očami, postavou a širokým obočím môže zaujať svojím rozprávaním. Ak sa v téme stretnete, ste na dobrej ceste k svojmu cieľu. Možno by to chcelo (ak máte tú príležitosť) trošku popredu overiť okruh záujmu potenciálneho partnera či partnerky. Keď je však na míle vzdialený od toho vášho, asi vám rýchloštúdium informácií na internete nepomôže, to by ste sa len zbytočne zamotali. Vtedy jednoducho skúste svoje vlastné obľúbené témy. Mnohí ľudia totiž nemajú nič radšej, ako keď sa môžu učiť nové veci. A s tým súvisí i nasledujúci bod.
V prípade akéhokoľvek rozhovoru a výmeny názorov však platí zlaté pravidlo – byť prístupný kompromisu a vedieť orezať svoje názory. Splnenie tohto bodu je navyše dobrou zárukou aj do budúcnosti.
Časť spoločných a časť odlišných záľub
Bolo by ideálne, keby ste sa v niektorých záľubách zhodli. Ak radi beháte, pravdepodobne večerný beh lesom dodá vášmu vzťahu čaro, tak ako i spoločné dobrodružné dovolenky, víkendy v kine a pod. Mať však celú paletu iba rovnakých záľub by bolo na škodu veci. Ako už vyššie spomínam, viacerí sa radi učia nové veci, a nie je ideálnejší spôsob, ako sa ich učiť so svojím partnerom. Majte čo ponúknuť! Je to neuveriteľne lákavé…
Veľa sa s tým človekom smiať
Tento bod snáď ani nepotrebuje komentár. Nie je nič krajšie, než sa mať na čom spoločne zasmiať… a potom, ešte raz, sa smiať. To samozrejme chce vedieť vyťažiť komiku z každej situácie, mať trochu rozprávačského talentu a schopnosť uvoľniť sa. A ak vám všetko z tohoto minizoznamu chýba, aspoň by ste mali vedieť vystreliť zo samého seba. To naozaj zaberá! A ešte ako!

Určite existuje aj veľa iných vecí, ktoré ľudí na opačnom pohlaví zaujímajú, no tento malý prieskum vypovedal – prakticky – práve o týchto bodoch. Ak máte iné skúsenosti, rada si ich v komentároch prečítam a svoj zoznam podľa vašich tipov prepracujem :).

„Seriálová“ reklama

19.07.2013

Mám rada inovatívne nápady. Mala som rada aj Búrlivé víno. Áno, používam minulý čas, pretože sa mi páčila iba prvá séria, ktorá mala zostať jedinou. Mal to byť seriál v duchu telenovely alebo v duchu klasiky československej seriálovej tvorby, ucelený príbeh, ktorý má hlavu aj pätu, začiatok aj koniec. Aspoň podľa mňa. Nazdávam sa totiž, že akékoľvek umelé [...]

Možno by pomohlo zaviesť nám cenzúru. . .

02.12.2012

…cenzúru na reklamy, cenzúru na zahraničné filmy, o zahraničných televíznych programoch ani nehovoriac. Skrátka, zaviesť cenzúru na všetko, čo nám pripomína, že by sme niečo naviac mohli chcieť, že by sa nám čosi nové a drahšie páčilo. Iba tak je možné, že by sme prestali my, Slováci, obsadzovať popredné priečky v hitparáde pesimistickosti. Prečo sme vlastne [...]

O francúzskej a izraelskej minerálke. . .

03.10.2012

Chcela som si v práci kúpiť minerálku. V našom bufete. Chcela som si kúpiť slovenskú minerálku, keďže si o slovenských minerálkach naozaj myslím, že sú kvalitné Pani v bufete sa na mňa zachmúrene pozrela a oznámila mi, že slovenskú vodu nemajú, ale majú nejakú francúzsku a izraelskú, vraj veľmi dobrú, že mám skúsiť. Odmietla som s tým, že sa teda vrátim [...]

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 263094x
Priemerná čítanosť článkov: 3095x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy